De Tuinman

Het begrip voltooid leven wordt is een actueel onderwerp waar ik als ‘jonge man’ over nadenk. Ik ben tuinman en ik vergelijk de tuin graag met het echte leven. Maar nu raak ik in de war. In een kerkblad van de Protestante Kerk in Amersfoort schreef ik een blog over de tuin en voltooid leven. 

Tuin vol ontdekkingen

Voor Merel, is haar tuin vooral een obstakel. Ze kan er niet goed mee uit de voeten. De moestuin die ze ooit begonnen is staat vol met onkruid. Ze vind haar tuin niet mooi en het geeft haar geen plezier. Ze wil vertrouwen krijgen en lef laten groeien om in te grijpen.

Groen maakt kinderspel zachter

Het schoolplein van de Johannes Calvijnschool is in ontwikkeling vanaf 2013. Het plein was hard aan verandering toe: spel en spelen hebben een impuls gekregen. Door vereende krachten van ouders, leerkrachten én de kinderen is het plein ingrijpend veranderd. Na 5 jaar is de conclusie dat het speelgedrag van de leerlingen verandert en zachter en gevarieerder is geworden.

Referenties

Het grafje van Ralph

Toen mijn zoontje overleed was Daniƫl er als een vriend en samen praat je over de dingen die gebeurd zijn en de dingen die nog komen.

Lees meer...

Neem contact op met De Groene Loods

Daniel-Roos-De-Groene-Loods-220x220px


Wordt het tijd dat je aan de slag gaat in je tuin? Wil je het groots aanpakken of volstaat een kleine ingreep met effect? Graag denken we met je mee. Voel je vrij om te reageren.

Neem contact op